stickyimage

Slå igennem på din SEO

Sådan optimerer du din SEO

Når jeg surfer rundt på nettet så oplever jeg dagligt sider som er virkelig dårligt optimeret til søgemaskinerne. Det er virkelig synd, da mange mennesker går glip af en del besøgende. Folk lader sig ofte skræmme af ordet SEO, altså søgemaskineoptimering. Det er enten for kompliceret eller så føler folk ikke at det er nødvendigt. Jeg har beskrevet 10 tricks til at optimerer din side mod bedre SEO, der primært er målrettet begyndere som er i tvivl om det grundlæggende omkring SEO.

1: Title tag: Du bliver nød til at kunne angive dine titler. Den mulighed er typisk installeret i de mest populære CMS systemer, eller du kan installere et plugin som gør det muligt. Lav dine titler unikke og spændende, og sørg for at de indeholder de søgeord som er relevante i forhold til din tekst, men som du også tænker at folk søger efter på søgemaskinerne.

2: Description: Selvom det ikke har en direkte effekt i forhold til din ranking på Google, så er en god description (beskrivelse) utrolig vigtig. Det er ligesom den som sælger din tekst på Google, altså når man googler en relevant ting, så får man typisk 10 resultater. Din description og titel skal overtale folk til at det er dit link som skal klikkes på. Bruger du Google, så vil jeg anbefale dig Yoast SEO til at styre dine titler og description.

3: Få ordentlige navne på links. Altså et link som hedder blahh.dk/bedste-strygejern.htm giver noget bedre synlighed i Google end et tilsvarende link som hedder blahh.dk/1.htm – Sørg for at få ordentlige navne på dine sider. De fleste CMS systemer understøtter det, og hvis dit ikke gør, så er det måske på tide at skifte? Du bruger højst sandsynlig WordPress, og her er det funktionen Permalink du skal rette i.

4: Strukturer din side ordenligt. Altså de vigtigste underpunkter på din side, skal kunne findes på forsiden. Det er en god hovedregel at desto lettere Google har adgang til dine data på din side, desto højere prioriterer den dem. Hvis du har skrevet verdens bedste guide til golfkøller, og den ligger gemt væk 3-4 klik fra forsiden, så tænker Google at den nok ikke er vigtig.

5: Giv dit indhold undertitler. Brug meget gerne tags i dine tekster, da det er et signal til Google om at de ord som er i dine tags har højere prioritet. Men misbrug det ikke for meget, så kan det give bagslag.

6: Få ordentlig hosting – Hvis du kører en meget simpel hjemmeside så er de billige 9 kroner/mdr hosting sider ganske fine. Men har du en kompliceret side, så kan det koste dig placeringer i Google hvis din hosting er langsom. Det er et område som Google i den kommende tid vil prioritere højere og højere, så det kan være et område hvor det er dumt at spare.

7: Husk at bruge ALT=”xxxx” tagget på dine billeder, men brug det på en naturlig måde. Altså hvis du har et billede af et rødt strygejern, som du bare er tosset med, så kunne du skrive ”Fantastisk flot rødt strygejern”. Brug ALT tagget på en naturlig måde, så du kan hjælpe Google med at finde ud af hvad der er på dine billeder, og hvad din side handler om.

8: Få folk til at linke til dig, hvilket muligvis er det vigtigste i forhold til at rankere i Google på forskellige søgeord. Det er en ekstremt svær kunst, og man kan hurtigt dumme sig. Der er nærmest uendelig mange måder at man kan få links på, men da de seneste Google opdateringer slår ned på unaturlige links, så fokuser først og fremmest på at få kvalitets links. Hvad er kvalitetslinks så? Det er links som indgår naturligt på et website, som er relevant for dit indhold. Tænk kreativt, brug dine bekendte, og prøv dig frem.

9: Bliv aktiv på de sociale medier. Bruger du Facebook, Twitter, Google Plus og lignende, så giver det dig gode muligheder for at ramme de rigtige mennesker, og få spredt budskabet om din side. Måske folk gir et link?

10: Bliv ved med at lave fantastisk indhold – Har du fulgt de overstående tips, og du bliver ved med at producere godt relevant indhold, så vil du helt sikkert opleve at du får succes. Ting tager tid, så vær tålmodig!

Gæsteindlæg!

12 år siden indlægget blev lavet af i Webside Indhold. Du kan følge alle svar til dette indlæg gennem | RSS feed. Du kan efterlade en kommentar, eller lave trackback fra din egen webside.

Efterlad svar

Påkrævet